Shoutbox

support:
2021 Jun 05 21:36:07
w jakimś bliżej nie określonym czasie nastąpi mała zmiana na forum, ale to jak znajdę wolny weekend czy coś podobnego
support:
2020 Nov 12 13:57:35
o taki portal na jakiś czas do nas wpadnie

Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • 52 Odpowiedzi
  • 1688 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kbx

  • *
  • Stażysta
  • *
  • Wiadomości: 52
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka:
  • Firefox 43.0 Firefox 43.0
    • Zobacz profil

Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 30 Styczeń 2016, 17:33
To forum zmienia się chyba w płatną platformę... :/
Pamiętam że pisałeś że domena i serwer to koszt około 200zł na rok.
A stawki które zaproponowałeś za dostęp do uprawnień za jedną osobę na rok to 450zł!
To raczej wygląda tak, że chcesz na tym zarabiać...
A w tych działach to nie tylko twoje wpisy są ale i innych użytkowników, którzy dzielili się wiedzą a ty chcesz za to kasę brać.

Offline Soul

  • *
  • Bywalec
  • *
  • Wiadomości: 13
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Firefox 43.0 Firefox 43.0
    • Zobacz profil

Odp: Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 30 Styczeń 2016, 17:53
To znaczy że które działy są teraz płatne?  O ile pamiętam to użytkownik Atol zamieszczał informacje do swoich opracowanych odpowiedzi w dziale uprawnienia zawodowe notatkę że ZABRANIA SIĘ KORZYSTANIA Z OPRACOWANIA W CELACH HANDLOWYCH czy jakoś tak.
« Ostatnia zmiana: 30 Styczeń 2016, 18:33 wysłana przez Soul »

Offline support

  • *
  • *
  • ☆ Pŕöúđ Mémbéŕ ☆
  • Wiadomości: 3458
  • Płeć: Mężczyzna
  • Mariusz Gawron
  • System:
  • Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka:
  • Firefox 44.0 Firefox 44.0
    • Zobacz profil
    • Pracownia Geodezyjna Mariusz Gawron

Odp: Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 30 Styczeń 2016, 20:48
Forum nie trzyma nikogo na siłę jest cały internet, można zawsze uczyć się samodzielnie, uczęszczać na kursy przygotowawcze prowadzone przez SGP.

@KBX jesteś na forum od 2013 roku - to już kawałek czasu.
Zdałeś zakres 1 i 4 jak rozumiem bez materiałów z tego forum, napisałeś dwa "przydatne" posty wzbogacające o odpowiedzi na pytania opisowe z zakresu 1 i 4.
Nie wiem czy kiedykolwiek wsparłeś forum - nie zbieram takich informacji.

@Soul treść z pliku Atola:

Cytuj
PODSTAWY PRAWNE AKTUALNE NA DZIEŃ 14.05.2015
OPRACOWANO  DLA  UŻYTKOWNIKÓW  FORUM     WWW.EWMAPA.PL
DOKUMENT OPRACOWANY PRZEZ     UŻYTKOWNIKA     ATOL    atol1985@o2.pl
MIŁEJ NAUKI ZYCZĘ,  DO  ZOBACZENIA  NA  EGZAMINACH

ZAKAZ HANDLU PONIŻSZYM OPRACOWANIEM

Nie płacisz za plik nie jest w dziale download - jest integralną częścią wątku do którego nie masz dostępu.
"Być narodowi użytecznym" - Stanisław Staszic, Patron techników polskich.


Offline kbx

  • *
  • Stażysta
  • *
  • Wiadomości: 52
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka:
  • Firefox 43.0 Firefox 43.0
    • Zobacz profil

Odp: Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 31 Styczeń 2016, 09:27
Haha, wiedziałem że zaraz zrobisz mi podsumowanie mojego udziału na ewmapie :) spoko...
Chodzi mi o to że przestań to nazywać "forum" bo to raczej wygląda na płatną platformę jak np. arslege (stawki masz podobne).
Kasa za to za tamto....
Wywal z tego forum dział uprawnienia i zrób nową stronę i zarabiaj kasę.
Jak widzę od każdego forumowicza wymagasz że ma być aktywny i wpisywać po setki postów, nigdy tak nie będzie! Musisz się z tym pogodzić.
Chyba że chcesz aby każdy nowy forumowicz wpisywał po 50 postów (najczęściej nic nie wnoszących), po to aby mieć dostęp za darmo do "uprawnień". Co jak widziałem ostatnio właśnie się dzieje!

Forum najczęściej takie jest, przychodzą nowi bo czegoś szukają, dzielą się swoją wiedzą i odchodzą, a po nich przychodzą nowi i tak cały czas. Nie wiem cały czas czemu tak bardzo chcesz ograniczać dostęp do tych uprawnień. Jak dla kasy to powiedz to szczerze wszystkim.

P.S.
Zdałem uprawnienia i powiem Ci jedno, informacji szukałem nie tylko u Ciebie a by zdać ten egzamin.


Offline support

  • *
  • *
  • ☆ Pŕöúđ Mémbéŕ ☆
  • Wiadomości: 3458
  • Płeć: Mężczyzna
  • Mariusz Gawron
  • System:
  • Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka:
  • Firefox 44.0 Firefox 44.0
    • Zobacz profil
    • Pracownia Geodezyjna Mariusz Gawron

Odp: Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 31 Styczeń 2016, 10:54
Cytuj
Chodzi mi o to że przestań to nazywać "forum" bo to raczej wygląda na płatną platformę jak np. arslege (stawki masz podobne).
Jest to forum rozwiązujemy problemy użytkowników programu ewmapa oraz w miarę możliwości innych programów firmy Geoid.

Cytuj
Kasa za to za tamto....
Wywal z tego forum dział uprawnienia i zrób nową stronę i zarabiaj kasę.
Dlaczego mam coś wywalać, i zakładać nową stronę, strona ewmapa jest założona przeze mnie i nie mam powodów by robić coś kolejnego.

Cytuj
Jak widzę od każdego forumowicza wymagasz że ma być aktywny i wpisywać po setki postów, nigdy tak nie będzie! Musisz się z tym pogodzić.
Chyba że chcesz aby każdy nowy forumowicz wpisywał po 50 postów (najczęściej nic nie wnoszących), po to aby mieć dostęp za darmo do "uprawnień". Co jak widziałem ostatnio właśnie się dzieje!
Tę aktywność przerabiamy od trzech czy czterech lat, tak długo jak to forum będzie należało do mnie będę ustalał warunki na jakich jest ono tworzone, nie zgadzasz się z tym nie trzymam na siłę - możesz w każdym momencie usunąć konto i zapomnieć o istnieniu tego forum.

Cytuj
Forum najczęściej takie jest, przychodzą nowi bo czegoś szukają, dzielą się swoją wiedzą i odchodzą, a po nich przychodzą nowi i tak cały czas. Nie wiem cały czas czemu tak bardzo chcesz ograniczać dostęp do tych uprawnień. Jak dla kasy to powiedz to szczerze wszystkim.

P.S.
Zdałem uprawnienia i powiem Ci jedno, informacji szukałem nie tylko u Ciebie a by zdać ten egzamin.

Dziękuję za opinię, cieszę się że są jeszcze inne strony oraz koleżanki i koledzy, którzy podzielili się z Tobą materiałami na uprawnienia.
Decyzję co dalej pozostawiam użytkownikom.
"Być narodowi użytecznym" - Stanisław Staszic, Patron techników polskich.


Offline jkbsrwk

  • *
  • *
  • Wiadomości: 637
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka:
  • Chrome 48.0.2564.97 Chrome 48.0.2564.97
    • Zobacz profil
A ja się zgadzam z supportem. Wkłada masę pracy i serca w to, żeby było miejsce skąd można czerpać wiedzę. A na koniec roku problem, żeby uzbierać 200zł. A w postach pytania czy warto pakować 1000zł w kurs SGP... Dla mnie forum to kopalnia wiedzy i możliwość skonsultowania opinii z innymi. Nic więcej nie potrzebowałem do uzyskania 1 zakresu i podobnie mam nadzieję będzie z drugim. Kilkakrotnie pisałem, że opracowuje pytania np. obecnie opisowe na zakres 2, wrzucając  co udało mi się zrobić i prosząc o pomoc- odpowiedzi zero a ilość pobrań rosła. Prosty wniosek większość osób bierze nic nie dając w zamian. Jak znikną z forum nikt nic nie straci. Problemem może być rzeczywiście nabijanie postów. A nawet jeśli support weźmie kasę do kieszeni to w czym problem? Boli, że ktoś może zarobić czy o co chodzi? Iść na kurs i spokój.

Offline koper121

  • *
  • Stażysta
  • *
  • Wiadomości: 67
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Przeglądarka:
  • Chrome 47.0.2526.111 Chrome 47.0.2526.111
    • Zobacz profil
Witam.

Zgadzam się, że dostęp do forum powinien być częściowo płatny, ale moim zdaniem kwoty abonamentu to trochę są przesadzone.

Offline maxpor

  • *
  • Stażysta
  • *
  • Wiadomości: 74
  • System:
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Przeglądarka:
  • Chrome 48.0.2564.97 Chrome 48.0.2564.97
    • Zobacz profil
Wg mnie też kwoty są przesadzone.

Offline arktos

  • *
  • Stażysta
  • *
  • Wiadomości: 53
  • System:
  • Windows XP Windows XP
  • Przeglądarka:
  • Chrome 48.0.2564.97 Chrome 48.0.2564.97
    • Zobacz profil
Kwoty trochę duże. A czy jest inny sposób na uzyskanie dostępu do płatnej części serwisu. Jest jakiś regulamin na to czy coś?

Offline mateulki

  • *
  • Stażysta
  • *
  • Wiadomości: 56
  • System:
  • Windows XP Windows XP
  • Przeglądarka:
  • Firefox 43.0 Firefox 43.0
    • Zobacz profil
Czyli udzielanie się na forum już nie wystarcza?? Należy wykupić subskrypcję?? A dostępna jest informacja ilu użytkowników ma dostęp do egzaminów, testów i innych płatnych działów??

Offline arktos

  • *
  • Stażysta
  • *
  • Wiadomości: 53
  • System:
  • Windows XP Windows XP
  • Przeglądarka:
  • Firefox 44.0 Firefox 44.0
    • Zobacz profil

Odp: Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 12 Luty 2016, 20:29
No nie przesadzaj. Serwer i domena to nie są jakieś zawrotne kwoty. Dlaczego nie zamkniesz pozostałych działów forum. Np GEOBID.

Offline jkbsrwk

  • *
  • *
  • Wiadomości: 637
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka:
  • Chrome 48.0.2564.109 Chrome 48.0.2564.109
    • Zobacz profil

Odp: Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 12 Luty 2016, 20:42
Ale jakoś chętnych do zrzuty brakowało. Dalej nie rozumiem o co te żale z płatnym forum? Nikt Cię nie zmusza, żeby z niego korzystać to w czym problem?

Offline support

  • *
  • *
  • ☆ Pŕöúđ Mémbéŕ ☆
  • Wiadomości: 3458
  • Płeć: Mężczyzna
  • Mariusz Gawron
  • System:
  • Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka:
  • Firefox 44.0 Firefox 44.0
    • Zobacz profil
    • Pracownia Geodezyjna Mariusz Gawron

Odp: Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 12 Luty 2016, 20:54
Tak powinienem zagwarantować że forum będzie zawsze działało, będę płacił za domenę i serwer oraz doglądał forum, optymalizował bazę i kasował logi błędów, natomiast z waszej strony mogę liczyć na to że przeczytacie wydrukujecie interesujące posty, zdacie egzamin i zapomnicie o forum do kolejnego egzaminu.
Naprawdę mocno egoistyczne - nic nie jest dane raz na zawsze i za darmo.
Nie trzymam na siłę nie grożę usunięciem konta.
41 osobom zależy by forum było i szło dalej, reszta ma do tego roszczeniowe podejście, nikt nie musi uczyć się za pośrednictwem tego forum.

Dlaczego nie Geobid - pomyśl jaki jest adres forum? Gdybym tylko chciał to forum mogło by mieć zgoła inną nazwę jak uprawnienia czy podobnie.
To wyszło nie zamierzenie, mam za to przepraszać czy jak.
W okresie od 1 do 31 2015 grudnia można było za symboliczną złotówkę otrzymać rangę Donatora: w pakiecie dostęp do całej treści forum łącznie z quizami.
Nie skorzystałeś z takiej oferty.
"Być narodowi użytecznym" - Stanisław Staszic, Patron techników polskich.


Offline Atol

  • *
  • *
  • Wiadomości: 447
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Chrome 48.0.2564.109 Chrome 48.0.2564.109
    • Zobacz profil

Odp: Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 13 Luty 2016, 11:41
Mam kilku znajomych, którzy nie mają dostępu tam gdzie by chcięli, osobiście uważam ze subskrypcja jest niebotyczna :) . Nie mnie o tym decydować, natomiast chciałbym spytać Supporta czy rozważył by możliwość ewentualnego obniżenia "abonamentu" ?  Można by mniemać, że tańszy abonament przyciągnął by więcej osób, które mogły by wesprzeć tworzenie bazy. Tym samym wpływy, tak to nazwijmy, mogły by być takie same bądź nawet większe (mam na myśli opłaty za serwer, informatyków, inne-nie wnikam).  Jako, ze jestem tu jedynie gościem tak jak większość z nas, mogę jedynie sugerować niektóre rzeczy, z niektórymi mogę się nie zgadzać ale to nie my tu decydujemy.

P.S. Gdyby Support napisał, że dostęp bez względu na rangę, 10 zł/rok to, ze wzgędu na zainteresowanie forum, rocznie można zebrać na 10 stron i serwerów, jeszce by zostało na "łozrywki" :)


edit:.  z tymi 10 pln to może przesadziłem, ale np. 30
« Ostatnia zmiana: 13 Luty 2016, 11:45 wysłana przez Atol »

Offline support

  • *
  • *
  • ☆ Pŕöúđ Mémbéŕ ☆
  • Wiadomości: 3458
  • Płeć: Mężczyzna
  • Mariusz Gawron
  • System:
  • Windows Phone Windows Phone
  • Przeglądarka:
  • Internet Explorer 11 Internet Explorer 11
    • Zobacz profil
    • Pracownia Geodezyjna Mariusz Gawron

Odp: Opinie na temat płatnej sybskrypcji

  • dnia: 13 Luty 2016, 14:25
Zapytam tak:
Czy tańsza subskrypcja spowoduje powiększenie bazy opracowanych pytań opisowych? Jeśli tak to w jaki sposób?
Czekam na odpowiedzi z uzasadnieniem.
"Być narodowi użytecznym" - Stanisław Staszic, Patron techników polskich.