Nowe zestawienie pytań testowych

Zaczęty przez wallyto, Poniedziałek 03 Luty 2014, 17:01:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wallytoAutor w?tku

Środa 12 Luty 2014, 14:55:30 #15 Ostatnia edycja: Środa 12 Luty 2014, 14:57:37 by wallyto
W załączniku obiecane odpowiedzi. Na żółto pytania "niejasne" (np. z dwiema prawidłowymi odpowiedziami - więc zależy jaki klucz ma komisja, lub z niepewnymi odpowiedziami). Nie ma ich dużo - na szczęście. Odpowiedzi przygotowała moja żona, także ja reklamacji nie przyjmuje  ;) powodzenia

wallytoAutor w?tku

Żona ambitnie pracuje nad tymi półtora tysiącami pytań, także odpowiedzi już wkrótce wkrótce.
Wg niej są to zebrane pytania testowe na pewno z zeszłego roku, dodatkowo jest trochę nowych pytań, których na forum do tej pory nie było, np. z UOGN itp.
Niestety podstawy prawne będą tylko co do nowych pytań, bo reszta jest już "obryta" i szkoda czasu na podawanie dokładnych aktów prawnych. Mimo wszystko mamy nadzieję, że komuś na coś się to przyda. Do końca tygodnia powinno coś się pojawić  8)

manio0013

Poniedziałek 10 Luty 2014, 11:23:42 #13 Ostatnia edycja: Poniedziałek 10 Luty 2014, 12:02:17 by Brook
a z którego okresu są to pytania bo to jest zbiór 26 zestawów i czy te pytania są to te co były w 2012 i 2013 roku

support

Dziwne mnie się otwiera  :russian_ru:

ale proszę bardzo ...
"Być narodowi użytecznym" - Stanisław Staszic, Patron techników polskich.

kokarolcia

Czy można prosić o zamieszczenie raz jeszcze tego zestawu 1500 pytań, dotychczasowy .txt nie otwiera się.
Z góry dziękuję.

support

Zadanie dla ambitnych.

Na podstawie pytań testowych z forum uzupełnić nowy zestaw zamieszczony przez GUGiK z podaniem podstawy prawnej.
W załączniku wersje edytowalne pdfa w formacie txt oraz docx.

wykolejeniec

Cytat: ttadeo w Wtorek 04 Luty 2014, 07:31:57
A czy wiadomo coś więcej na temat testu wielokrotnego wyboru? Czy mają takowe wprowadzać i kiedy?

Tak wynika z projektu nowego rozporządzenia w sprawie postępowania kwalifikacyjnego.
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda wymagają więcej czasu.

ttadeo

A czy wiadomo coś więcej na temat testu wielokrotnego wyboru? Czy mają takowe wprowadzać i kiedy?

filipce

Jeśli odpowiedzi będą wielokrotnego wyboru to nauka w dotychczasowej formie (wkuwanie testu) nie ma najmniejszego sensu. Trzeba będzie wiedzieć co gdzie jest i to w trybie ekspresowym:)

monika_wyc

Cytat: filipce w Poniedziałek 03 Luty 2014, 18:45:10
Witam, nie wiem o co w tym wszystki chodzi ale chyba tylko o to aby było BIG!!! Pierwsze pytanie testowe w niezmienionej formie wystepuje 7 razy. Dobre jednak i to ale warto mieć świadomość i nie wpadać w panikę.

zgadza się wystarczy wziąć jakiekolwiek pytanie i wpisać kluczowe słowo w wyszukiwarkę - co któreś pytanie jest wielokrotne, myślę że jest tych pytań pewnie koło 500, 600 i w większości już są to znane pytania.... ale potrzeba czasu aby to ogarnąć... ważne że mogą się pojawić tu jakieś nowe pytania które już nowymi przestaną być;)

rob.aczek

Wyszli z założenia "damy im na koniec te pytania niech się pocieszą" teraz stworzą z nich 500 wielokrotnego wyboru i będzie dobrze. A może by tak pomóc i zasugerować zestaw na pierwsze 100 terminów. Każdy z aplikantów przygotuje jedno pytanie i zestaw gotowy :)

filipce

Witam, nie wiem o co w tym wszystki chodzi ale chyba tylko o to aby było BIG!!! Pierwsze pytanie testowe w niezmienionej formie wystepuje 7 razy. Dobre jednak i to ale warto mieć świadomość i nie wpadać w panikę.

barrrtosz

Daty są stare ale pytania uzupełnione. Sprawa podobnie ma się z opisowymi. W październiku były załączone pdfy z jedną stroną a teraz mają po 6. Na dwójkę jest około 71 pytań w pliku ale około 20 jest powielonych więc wychodzi około 50 pytań. Znowu mamy co robić;)

support

hmmm, można prosić o podlinkowwanie tych 1560 pytań, pliki datowane są na październik 2013 więc gdzie tu nowość  :russian_ru:

wallytoAutor w?tku

Poniedziałek 03 Luty 2014, 17:01:47 #1 Ostatnia edycja: Poniedziałek 03 Luty 2014, 18:22:37 by wallyto
W tym tygodniu znalazłem na stronie GUGIK-U wrzucone nowe zestawienie 1560 pytań testowych jednokrotnego wyboru. Żona przygotowująca się do egzaminu powoli rozwiązuje te testy, które okazują się niezłą powtórką (pytania z lat poprzednich), ale pojawiają się pytania, które są dla nas nowością. Początek tego pliku to jest 240 pytań, które już były na stronie GUGIK-U. Teraz dorzucili kolejne testy. Wygląda to tak jakby zebrali testy z roku 2013 o czym wspomina projekt nowego rozporządzenia o uprawnieniach (do 31 stycznia muszą umieścić pytania z roku poprzedniego). Czy może ktoś już zajął się również zestawem tych pytań? My mamy na razie problemy z pytaniem nr 316, 328, 330, 378, 417. Jak ogarniemy trochę pytań to wrzucimy propozycje odpowiedzi.

http://www.gugik.gov.pl/geodezja/uprawnienia-zawodowe/pytania-egzaminacyjne/przykladowe-pytania-testowe-i-opisowe

pytania od 361 do 420 pojawiły się na egzaminie w dniu 25 października 2013

do tej pory na stronie GUGIK-U pod tym plikiem wrzuconym w październiku było tylko 240 pytań, teraz jest inny plik z zestawem 1560 pytań.