Partnerzy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

DejvidAutor wątku

  • *
  • 2
    0
  • Płeć: Mężczyzna
  • System: Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka: Chrome 75.0.3770.142 Chrome 75.0.3770.142
Witam, mam nietypowy problem. Gdy użytkownik próbuje się zalogować do osrodka po wpisaniu loginu i hasła okienko znika i nic, osrodek widać w procesach ale sam program sie nie uruchamia. Z ewopisem jest nieco inna sytuacja po zalogowaniu program się otwiera ale zawieszony. Dzień wcześniej wszystko działało od tego momentu nie było żadnych aktualizacji czy zmian.
Ostatnia zmiana: 23 Lipiec 2019, 11:21 wysłana przez Dejvid
 

*

Lupus

  • *
  • 1752
    124
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dariusz Wilczewski
  • System: Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka: Chrome 75.0.3770.142 Chrome 75.0.3770.142
A Ewmapa z bazami bdot/gesut się nie zawiesza? Na innych komputerach działa?
To może być problem z serwerem, z połączeniem (zmiana na switchu, routerze, ustawienia IP, ale również fizycznie uszkodzony kabel, bo ktoś na niego najechał krzesełkiem), z windowsem (firewall), programem antywirusowym (podobnie jak wind), firebirdem.... i pewnie jeszcze kilka innych po za najbardziej oczywistymi.
Zmiana jakaś musiała nastąpić, ale nie wiemy co miało wpływ na te programy.
__________
Pozdrawiam
Lupus

Wszystko da się zrobić, tylko czy jest to uzasadnione ekonomicznie?
 

*

DejvidAutor wątku

  • *
  • 2
    0
  • Płeć: Mężczyzna
  • System: Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka: Chrome 75.0.3770.142 Chrome 75.0.3770.142
Udało się ustalić przyczynę usługa firebirda wisiała wystarczyło ją zresetować :) czasami najciemniej pod latarnią. Ale dziękuje za odzew pozdrawiam