Partnerzy

Autor Wątek: import adresów budynków z pliku tekstowego  (Przeczytany 405 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maciekwuAutor wątku

    Offline
  • *
  • Wiadomości: 201
  • Operaty 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Opera 41.0.2353.56 Opera 41.0.2353.56
import adresów budynków z pliku tekstowego
« dnia: 24 Listopad 2016, 22:21 »
przeglądałem dostępne wątki (dwa) i niestety zaimportowanie adresów budynków nie wychodzi.  Po wielu próbach zgodnie z sugestiami na forum spróbowałem ściśle wg instrukcji
203      1283/5;1
**
"Górka","","80B",""
****
203      1283/23;2
**
"Górka","","80",""
****
niestety bez skutku. Raport błędów usterkuje wszystkie 8 linii.
Mam wyeksportowany plik budynków z adresami z EWOPISU i ten plik nie da się zaimportować.
Tak na marginesie czy jest jakieś narzędzie, którym można przerobić zwykły plik tekstowy (dane w wierszu) do takiej postaci jak przykładowy plik z instrukcji?
pracuję na EWOPS 6
 

Lupus

    Offline
  • *
  • Wiadomości: 1514
  • Operaty 111
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dariusz Wilczewski
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Chrome 54.0.2840.99 Chrome 54.0.2840.99
    • limbus3d.pl
Odp: import adresów budynków z pliku tekstowego
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Listopad 2016, 15:43 »
arkusz kalkulacyjny RULEZ!
__________
Pozdrawiam
Lupus

Wszystko da się zrobić, tylko czy jest to uzasadnione ekonomicznie?
 

maciekwuAutor wątku

    Offline
  • *
  • Wiadomości: 201
  • Operaty 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Opera 41.0.2353.56 Opera 41.0.2353.56
Odp: import adresów budynków z pliku tekstowego
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Listopad 2016, 18:54 »
plik edit.txt  to plik ćwiczebny, plik adresy budynków to pełne dane. Budynki z atrybutami już zostały załadowane teraz chodzi tylko o budynki żaden z tych plików nie wchodzi
 

Nyzczsel

    Offline
  • *
  • Wiadomości: 838
  • Operaty 59
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Chrome 43.0.2357.132 Chrome 43.0.2357.132
Odp: import adresów budynków z pliku tekstowego
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Listopad 2016, 11:37 »
Może kodowanie pliku jest błędem?
Otwórz notepada - otwórz ten plik skopiuj dane i wklej do nowego pliku.
Co do merytoryki pliku nie zbadałem.
 

DOMGEO

    Offline
  • *
  • Wiadomości: 60
  • Operaty 2
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
Odp: import adresów budynków z pliku tekstowego
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Grudzień 2016, 12:04 »
podłącze się i nie będę tworzył nowego wątku.
Jak zaimportować adresy tak, żeby zastąpiły one istniejące wpisy?

jak importuje budynki z pliku wg:
IDB,IDOBR,MIEJSC,ULC,NRADR,NRDZ,RBB,PEW,PEU,LKON,LKONP,SCN,STATBUD,RODZKST,PEUPPL,USTDATYBB,KLASAPKOB,GLFNBUD,STANUZB,RZN,LIZ

to dopisuje mi adresy, ale starego nie usuwa. W czym tkwi problem ?
 

Lupus

    Offline
  • *
  • Wiadomości: 1514
  • Operaty 111
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dariusz Wilczewski
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
    • limbus3d.pl
Odp: import adresów budynków z pliku tekstowego
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Grudzień 2016, 13:09 »
ta linijka importuje całość informacji o budynkach, a nie same adresy.
Może lepiej usunąć wszystkie adresy i dopisać tylko te poprawne.
__________
Pozdrawiam
Lupus

Wszystko da się zrobić, tylko czy jest to uzasadnione ekonomicznie?
 

DOMGEO

    Offline
  • *
  • Wiadomości: 60
  • Operaty 2
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
Odp: import adresów budynków z pliku tekstowego
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Grudzień 2016, 14:19 »
jest to jakaś opcja, tylko czy jest możliwość usunięcia  z automatu adresów dla wszystkich budynkow ?
 

Lupus

    Offline
  • *
  • Wiadomości: 1514
  • Operaty 111
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dariusz Wilczewski
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
    • limbus3d.pl
Odp: import adresów budynków z pliku tekstowego
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Grudzień 2016, 19:51 »
delete from adresy_budynki ab
where ab.idbud in (select b.id from budynki b where b.idobr in (1,2))

To polecenie SQL kasuje wszystkie połączenia między adresami i budynkami z obrębów 1 i 2, (nr obrębów dla przykładu)
ale zrób to sobie najpierw na próbę na kopii bazy  ;)
« Ostatnia zmiana: 18 Grudzień 2016, 19:53 wysłana przez Lupus »
__________
Pozdrawiam
Lupus

Wszystko da się zrobić, tylko czy jest to uzasadnione ekonomicznie?
 

DOMGEO

    Offline
  • *
  • Wiadomości: 60
  • Operaty 2
  • Płeć: Mężczyzna
  • System:
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka:
  • Chrome 55.0.2883.87 Chrome 55.0.2883.87
Odp: import adresów budynków z pliku tekstowego
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Grudzień 2016, 20:25 »
wszystko dziala tak jak powino.
Podziękował