Partnerzy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jaskrawyAutor wątku

  • *
  • 11
    -1
  • Płeć: Mężczyzna
    • Ewmapa 12.04
  • System: Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka: Firefox 53.0 Firefox 53.0
Witam
Eksportuję sobie warstwę konturów klasyfikacyjnych do shp i wyeksportowanej tabeli atrybutów w oznaczeniach łąk zamiast np. ŁV mam ťV. Zapewne to kwestia ustawienia odpowiedniego kodowania znaków. No właśnie, czy ktoś wie, jakiego kodowania?
 

*

Nyzczsel

  • *
  • 838
    59
  • Płeć: Mężczyzna
  • System: Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka: Chrome 58.0.3029.110 Chrome 58.0.3029.110
Podeślij shp'ka
 

*

Lupus

  • *
  • 1514
    111
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dariusz Wilczewski
  • System: Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka: Chrome 58.0.3029.110 Chrome 58.0.3029.110
Baza -> Konfiguracja -> Wyświetlanie -> Ustawienia ogólne   4-5 linijka od góry
Tam można ustawić żądany standard polskich znaków.
__________
Pozdrawiam
Lupus

Wszystko da się zrobić, tylko czy jest to uzasadnione ekonomicznie?
 

*

Nyzczsel

  • *
  • 838
    59
  • Płeć: Mężczyzna
  • System: Windows 10 Windows 10
  • Przeglądarka: Chrome 58.0.3029.110 Chrome 58.0.3029.110
Hmmm - Darku ale w EM11 nie ma takiej możliwości :(
 

*

Lupus

  • *
  • 1514
    111
  • Płeć: Mężczyzna
  • Dariusz Wilczewski
  • System: Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka: Chrome 58.0.3029.110 Chrome 58.0.3029.110
Nigdy nie twierdziłem, że jest  >:D

Chociaż jeśli kolega się spotkał z tym problemem dopiero teraz, to możliwe, że właśnie przeszedł na wersję 12 i tego nie zauważył.
To oczywiście domysł i nie należy go traktować jakoś strasznie poważnie.
__________
Pozdrawiam
Lupus

Wszystko da się zrobić, tylko czy jest to uzasadnione ekonomicznie?
 
Podziękował: jaskrawy

jaskrawyAutor wątku

  • *
  • 11
    -1
  • Płeć: Mężczyzna
    • Ewmapa 12.04
  • System: Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka: Firefox 53.0 Firefox 53.0
Problem rozwiązany, wystarczyło zmienić kodowanie w EWMAPIE. Dzięki Lupus. Wersja EWMAPY 12, już uzupełniłem w profilu ;)