Partnerzy

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

ChanAutor wątku

  • *
  • 98
    1
  • Płeć: Mężczyzna
    • Ewmapa Ewmapa 12 FB
  • System: Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Przeglądarka: MS Internet Explorer 10.0 MS Internet Explorer 10.0
menu aktywności
9 Maj 2013, 19:37
mam pytanie dotyczące menu aktywności, posłużę się przykładem: wybieram z tego menu np. właz okrągły kanalizacyjny, i tak w przypadku gdy żadna warstwa nie jest aktywna mam komunikat brak aktywnej warstwy, gdy jest aktywna jakaś warstwa to dostaje Podwarstwa 2(Warstwa UKKPA Katalog warstwy) nie została znaleziona ale nic to klikam w ok i kartuje dalej, i tak jeśli mam aktywną właściwą warstwę jest ok, ale gdy aktywna jest inna właz kartuje się na tejże warstwie, czy tak być powinno? czy nie powinno to się kartować "samo" na swoją warstwę? dzięki z góry za objaśnienie tematu
 

*

support

  • *
  • ☆ Pŕöúđ Mémbéŕ ☆
  • 3384
    293
  • Płeć: Mężczyzna
  • Mariusz Gawron
    • Ewmapa 12.17 FB
    • Status GG
  • System: Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Przeglądarka: Firefox 20.0 Firefox 20.0
Odp: menu aktywności
9 Maj 2013, 20:43
Nie bardzo rozumiem masz menu w którym jest przypisana konkretna podwarstwa na wspomniany właz okrągły kanalizacji. i widzisz na górze jak warstwa jest aktywna, zawsze możesz sprawdzić klikając w latarkę. Jeżeli nie ma podwarstwy to program komunikuje że brak podwarstwy, a ty jak to ignorujesz to musisz wiedzieć że robisz to na innej podwarstwie tekstowej.
Problem jest w tym że ignorujesz ostrzeżenie programu czy jak.
"Bądź Narodowi pożytecznym" - Stanisław Staszic, Patron techników polskich.

 

*

alcapon

  • *
  • 1677
    175
  • Płeć: Mężczyzna
    • Ewmapa Zawsze najnowsza
  • System: Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Przeglądarka: Opera 12.15 Opera 12.15
Odp: menu aktywności
9 Maj 2013, 21:14
czy tak być powinno? czy nie powinno to się kartować "samo" na swoją warstwę? dzięki z góry za objaśnienie tematu
Nie, tak nie powinno być.
Tak, to powinno kartować się "samo" na odpowiednią warstwę oraz podwarstwę.

Wg mnie masz walnięte menu.
Ktoś zwyczajnie zapomniał w twoim menu wpisać na jaką warstwę ma wskakiwać ten właz.
Edytuj sobie to menu i sprawdź co jest grane w pozycji sprawiającej problem.
Wg mnie w pozycji WARSTWA masz puste pole.
Goście nie mogą zobaczyć obrazków , proszę zarejestruj się lub zaloguj


Prawidłowo zrobione menu określa dokładnie na jaką warstwę i podwarstwę, jaki symbol/linia/grubość ma zostać wstawione.
Jeśli menu jest walnięte wtedy cała mapa tworzone przy jego pomocy jest walnięta.

*

ChanAutor wątku

  • *
  • 98
    1
  • Płeć: Mężczyzna
    • Ewmapa Ewmapa 12 FB
  • System: Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Przeglądarka: MS Internet Explorer 10.0 MS Internet Explorer 10.0
Odp: menu aktywności
9 Maj 2013, 21:57
zapoznam się z tematem i ewentualnie jeszcze poproszę o pomoc, menu dostałem z ośrodka takie na jakim pracują więc nie wiem czemu dzieje się tak za każdym razem czegokolwiek bym z tego menu nie użył... :buck2: dzięki
 

*

Nyzczsel

  • *
  • 851
    59
  • Płeć: Mężczyzna
  • System: Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Przeglądarka: Chrome 26.0.1410.64 Chrome 26.0.1410.64
Odp: menu aktywności
9 Maj 2013, 21:59
zapoznam się z tematem i ewentualnie jeszcze poproszę o pomoc, menu dostałem z ośrodka takie na jakim pracują więc nie wiem czemu dzieje się tak za każdym razem czegokolwiek bym z tego menu nie użył... :buck2: dzięki
A dostał też kolega z ośrodka wzorcowe warstwy ?
W tym jest cały sęk - zamiast warstw wzorcowych standardowych Geobidu - prosze sobie katalog z warstwami (na czystej bazie) zastąpić tymi warstwami z ośrodka.