Lupus dokładnie pozwoli on bezinwazyjnie zainstalować oba FB, jeśli oba zainstalowalibyśmy na Pliki programów (x86) bądź Program Files gryzłyby się, ewentualnie byłaby też opcja ręcznej instalacji jednego FB wyłączenia procesu w usługach od FB instalacji drugiego, tak samo i ważne są linijki, które przypisują inny host, bo domyślnym jest 3050, a na drugi przypisuje 3051.
OCZYWIŚCIE to wszystko można zrobić ręcznie, ale po co skoro Geobid oferuje nam taką pomoc w postaci pliku wsadowego. Ważne, aby przy używaniu pliku wsadowego który wymieniłeś
posiadać pliki instalacyjne w tym samym folderze i o takiej samej nazwie warto też CCleanerem zobaczyć czy się zainstalowały oba (ja osobiście przerobiłem trochę linijki i instalowałem FB 2.52, a nie 2.59. Generalnie patrząc na to wszystko jak jest zbudowane nie potrzeba bardzo usuwać EWMAPY/EWOPISÓW tylko samego FB, sugeruje również usunąć przed instalacją tych FB całe foldery z lokalizacji gdzie mieliście zainstalowane Firebirdy/Firebird ręcznie, aby nie zostały jakieś śmieci i aby nie zaburzylo to nic.
Start -> Usługi tu można zobaczyć czy procesy FB są aktywne i poprawnie zainstalowane powinno to wyglądać w następujący sposób -> załącznik